Rebecca

DAPHNE DU MAURIER [1907–1989] var en engelsk romanförfattare och dramatiker. Hennes berättelser utspelar sig ofta i Cornwall i sydvästra England, där du Maurier själv levde större delen av sitt liv. Hennes mest berömda verk är romanen Rebecca och novellen Fåglarna, som båda även blivit klassiska skräckfilmer av Alfred Hitchcock.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Rebecca
För/efterord: 
Mattias Fyhr
Översättning: 
Dagny Henschen & Hilda Holmberg
Originaltitel: 
Rebecca
Författarporträtt: 
Kolorering: Marina Amaral
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Klassiker, Översatt skönlitteratur, Skräck
Utgivningsdag: 
2017-02-25
Antal sidor: 
480
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7645-835-8 [inb]
978-91-7645-711-5 [e-bok]

Daphne du Maurier • Rebecca

Daphne du Mauriers obestridda mästerverk Rebecca har allt en gotisk romance ska ha: en hemsökt herrgård, hypnotiska landskap, våldsam passion, sex, mord. Berättaren är en ung, fattig kvinna som gifter sig med den gåtfulle och stilige Max de Winther och flyttar in på godset Manderley. Där försvarar på ett sjukligt vis hushållerskan Mrs Danvers minnet av de Winthers första hustru Rebecca, som dött i en tragisk olycka ett år tidigare.

Rebecca av Daphne du Maurier, en modern skräckberättelse och en detaljstudie över besatthet, räknas till de stora engelska romanklassikerna. Här i översättning av Dagny Henschen & Hilda Holmberg, och med ett nyskrivet förord av litteraturoch skräckvetaren Mattias Fyhr.

Vinnare av en Anthony Award – vald till århundradets bästa roman!

»Daphne du Maurier bygger upp berättelsen genialiskt.« Lotta Olsson, DN

»Daphne du Maurier står i en klass för sig.« The New York Times

»Rebecca kan bäst beskrivas som en psykologisk thriller med övernaturliga inslag och Daphne du Maurier som en mästare inom genren. Språket är så förtätat att det så gott som binder fast läsaren vid sidorna och författaren använder sig ofta av helt briljanta metaforer.«Elisabeth Brännström, Tidningen Kulturen

»Bokens skurk är en av seklets mest minnesvärda.« DAST Magazine

»Beroendeframkallande och andlöst spännande.« The Independent