Scarlet

MARISSA MEYER är en amerikansk ungdomsboksförfattare som gjort succé med sin The Lunar Chronicles-serie (varav Cinder, Scarlet och Cress kommit ut på Modernista). Hjärtlös [Heartless] är hennes nya fristående roman, där vi får följa tonårstjejen som en gång ska bli en av litteraturens mest ökända skurkar: Hjärter dam i Alice i Underlandet. Marissa Meyer bor i Tacoma i Washington med sin make och deras tre katter.

Marissa Meyers sajt
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Scarlet
Översättning: 
Ylva Spångberg
Originaltitel: 
Scarlet
Författarporträtt: 
Kali Raisl
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Marina Bychkova
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Fantasy & Science fiction, Översatt skönlitteratur, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2015-06-25
Antal sidor: 
384
Format: 
110 x 178 mm
ISBN: 
978-91-7645-312-4 [poc]

Marissa Meyer • Scarlet

Andra boken i The Lunar Chronicles!

 

I Scarlet återser vi Cinder, som nu försöker fly från det fängelse där vi sist lämnade henne – trots att det kommer att göra henne till den mest jagade personen i hela Samväldet.

På andra sidan jorden söker Scarlet Benoit – en tuff fransk tjej som inte drar sig för att bära pistol – efter sin försvunna mormor. Och det visar sig att det är mycket hon inte känt till om sin mormor eller den livsfara hon levt i under hela sitt liv. När Scarlet träffar Wolf, en streetsmart slagskämpe som tycks veta en del om hennes mormor, har hon svårt att lita på honom. Samtidigt känner hon sig oförklarligt dragen till honom – och han till henne.

Scarlet är en futuristisk version av sagan om Rödluvan. Ett oförglömligt äventyr i en värld befolkad av människor, cyborger och androider.

»Jag älskar hur Marissa Meyer väver ihop sina berättelser. Jag är grymt sugen på att läsa fortsättningen.« | Boktycke

»Lysande uppföljare till Cinder. En underbar bok.« | The Guardian