Senatorn kommer tillbaka

H.-K. RÖNBLOM [1901–1965] var en av de verkligt stora svenska kriminalförfattarna på femtio- och sextiotalet. Samtidigt var han journalist och politisk redaktör, bland annat på Aftonbladet. Hans böcker är skarpa, syrliga skildringar av dåtidens Sverige såväl som spännande pusseldeckare i Agatha Christie-traditionen.

Titel: 
Senatorn kommer tillbaka
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Häftad
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2022-03-04
Antal sidor: 
224
ISBN: 
978-91-8023-554-9 [häftad]
978-91-8023-842-7 [e-bok]

H.-K. Rönblom • Senatorn kommer tillbaka

Våren har kommit till Kärdla by och Nisse återvänder hem med avlagd studentexamen. Under middagen med familjen läses lyckönskningarna upp, men ett av telegrammen är ställt till fadern. Det är ett meddelande från hans bror – senator i USA och miljonär – som skriver att han kommer till Sverige.

Strax efter broderns ankomst hittas ett lik i timmerrännan. Misstankarna riktas mot en ung man, men hans mamma ger honom ett alibi.

Det råder inte brist på teorier om vem mördaren kan vara, och det är mer än en person som förvrängt information om sig själv.

»Av de ›fyra stora‹ i Sverige under femtio- och sextiotalet (Stieg Trenter, Maria Lang, Vic Suneson och H.-K. Rönblom) är Rönblom min favorit.« Lotta Olsson, DN