Skampärlorna

ALINE LILJA GLADH är en svensk författare, född och uppvuxen i Örbyhus norr om Uppsala. Skampärlorna är den tredje spänningsromanen i den uppmärksammade Örbyhus-serien, där Aline Lilja Gladh skildrar mörka mysterier i sin barndoms miljöer. Modernista ger samtidigt ut de två tidigare fristående böckerna i serien i pocket: Tändstickan och Änglaleken.


 

Titel: 
Skampärlorna (Örbyhus-serien 3)
Författarporträtt: 
Jasmin Storch
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
© Daniel Olsson / Shutterstock.com (Miljö) & iryna1 / Shutterstock.com (Pärlor)
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-08-25
Antal sidor: 
432
ISBN: 
978-91-8023-082-7 [inb]
978-91-8023-083-4 [e-bok]

Aline Lilja Gladh • Skampärlorna

Örbyhus syfabrik står i brand. William Silvergran ser handfallet på när fabriken hans far grundat går upp i lågor. När polisens tekniker går in möts de av en obehaglig överraskning. I det som en gång varit fabriksägarens kontor hittas gamla mänskliga kvarlevor, gömda i ett lönnfack. 

Familjen Silvergran sluter sig och är inte till någon större hjälp i utredningen. Och när den lokala polisen tycks mer upptagen av redlösa semesterfirare i den rådande värmeböljan än av upptäckten på syfabriken, kan kommissariens syster, Lo Karlberg, inte låta bli att på egen hand börja snoka i det mystiska fallet.

Två parallella berättelser växer samtidigt fram. En ung kvinna i det förflutna söker efter något mer spännande än sitt inrutade liv på landet. Och i vår tid kämpar en annan ung kvinna för att ta sig ur ondskans grepp…

Skampärlorna är den tredje, fristående, delen i Örbyhus-serien. En spänningsroman om nattsvart skam, längtan och ett pärlhalsbands mörka historia.