Skred

SARA STRÖMBERG [f. 1975] är en svensk författare, uppvuxen i Jämtland och Västerbotten, numera bosatt i Östersund. Skred är den andra boken om antihjälten Vera Bergström, efter förra årets Sly, som hyllades av både läsare och kritiker och vann Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa svenska debut.

Sara Strömbergs hemsida

InstagramFacebook

Titel: 
Skred (Vera Bergström #2)
Författarporträtt: 
Göran Strand
Omslagsdesign: 
Anders Nilsson, Nestorville
Omslagsbild: 
© Marléne Nilsén & iStockphoto.com, 2022
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Thriller
Utgivningsdag: 
2022-08-10
Antal sidor: 
368
ISBN: 
978-91-8023-940-0 [inb]
978-91-8023-941-7 [e-bok]

Sara Strömberg • Skred

Sommaren regnar bort i Åre. Grävskoporna fortsätter att gröpa ur berget för att ge plats åt exklusiva fritidshus. Till slut går ett jordskred, som inte bara river upp nya sår i samhället utan också drar fram mörka hemligheter.

Vera Bergström har fått tillbaka jobbet som lokal redaktör på Jämtlandsposten och försöker ställa politikerna till svars för skredet. Samtidigt, på en gata i Stockholm, hittas ett armband som visar sig tillhöra den försvunne fårbonden Jonte Andersson. Varför dyker armbandet plötsligt upp i staden, när han försvann spårlöst mitt på fjället för över ett år sedan?

Vera börjar gräva i fallet, och i takt med att pusselbitarna faller på plats leds hon allt längre in i ett skrämmande förflutet som snart ska hinna i kapp alla inblandade.

Sagt om Sly:

»En debut som fick mig att sträckläsa och bli alldeles lycklig. Oupphörligt spännande.« Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet