Slöa hästar

MICK HERRON är en bästsäljande brittisk thrillerförfattare, mest känd för sin Slough House-serie, som som bland annat belönats med CWA:s Gold Dagger. Döda lejon är den andra boken i serien. En TV-serie baserad på boken med titeln Slow Horses produceras av Apple, med Gary Oldman i huvudrollen.

 

Mick Herron

Titel: 
Slöa hästar (Slough House #1)
Översättning: 
Gabriel Setterborg
Originaltitel: 
Slow Horses
Författarporträtt: 
M Buck
Omslagsdesign: 
Nils Olsson, Paolo Sangregorio & Lars Sundh
Omslagsbild: 
© Shannon Tremaine / Unsplash, 2020
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-04-05
Antal sidor: 
368
ISBN: 
978-91-7893-825-4 [poc]
978-91-7893-467-6 [e-bok]

Mick Herron • Slöa hästar

Jackson Lambs grupp av misfitspioner har blivit bannlysta från de högpresterande MI5-leden i Regent’s Park för diverse förseelser kopplade till droger och fylla, sex och ödesdigra misstag, politik och svek. Nu är de i stället samlade i Slough House, där de vänder papper snarare än utför operationer.

Men ingen av dem har gått med i underrättelsetjänsten för att vara en »slö häst«. Nu har en pojke kidnappats och hålls som gisslan – och förövarna hotar att ta livet av honom i livesändning på nätet. Hur orderna från »Tjänsten« än ser ut, så tänker inte de slöa hästarna bara sitta stilla och titta på...

Slöa hästar är första boken i Mick Herrons prisbelönta kriminalserie Slough House, som nu också blir TV-serie med Gary Oldman i rollen som Jackson Lamb.
 

»Storbritanniens nya thrillermästare.«| Sunday Times

 

»Mick Herron ser ut att bli vår tids store spionförfattare.« | Daily Mail

»Millenniets bästa nya kriminalserie.« | Mail on Sunday

 

»Vår generations John Le Carré.« | Val McDermid

»Slöa hästar är en mörk skildring av spionvärldens baksida, med en stor portion ironi och humor som välgörande reliefer till all dysterhet och falskhet.« | Dast Magazine