Solen och hennes rosor

RUPI KAUR [f. 1992] är poet, författare och konstnär och har över 4 miljoner följare på sitt Instagram-konto. Formen för hennes uttryck varierar, men det behandlar alltid teman som kvinnlighet, kärlek, förlust, trauma och läkning. Hennes debut Mjölk och honung blev en New York Times Bestseller, har sålt i över 5 miljoner exemplar och blev en stor succé även i Sverige. Home Body: Hemma i mig är Rupi Kaurs tredje diktsamling.

 

Titel: 
Solen och hennes rosor
Översättning: 
Tove Folkesson
Originaltitel: 
The Sun and Her Flowers
Bandtyp: 
Kartonnage
Genre: 
Lyrik, Översatt
Utgivningsdag: 
2021-04-15
Antal sidor: 
256
ISBN: 
978-91-7893-953-4 [kart]
978-91-7893-954-1 [e-bok]

Rupi Kaur • Solen och hennes rosor

Solen och hennes rosor är den efterlängtade uppföljaren till Instagram-stjärnan och poeten Rupi Kaurs internationella succédebut Mjölk och honung. En samling dikter illustrerade med Kaurs egna teckningar om förälskelse, förlust och psykisk ohälsa. Boken är uppdelad i fem kapitel och tar oss med på en själslig resa in i livets olika ögonblick. Det handlar om att vissna, falla, rota sig, resa sig och om att blomma. En hyllning till kärleken i alla dess former.

 

»Hon skriver om kärlek, om kvinnokamp, om övergrepp, flykt, självhat och självkärlek. Det är en angelägen och gripande diktsamling, särskilt lämplig för ovana poesiläsare.« | BTJ
 

»Lysande, gripande och väldigt stark!« | Jennies Boklista