Stjärnor och rök

MARIE LU [född 1984] är en amerikansk författare vars böcker sålt i över fyra miljoner exemplar. Hon fick sitt stora internationella genombrott med den dystopiska Legend-serien, som såldes till 26 länder och följdes av den lika uppskattade serien Den unga eliten. Stjärnor och rök är den första boken i hennes nya YA-serie.

Hemsida
Twitter

Titel: 
Stjärnor och rök (Stjärnor och rök #1)
Översättning: 
Katarina Falk
Originaltitel: 
Stars & Smoke
Författarporträtt: 
Bradford Rogne
Omslagsdesign: 
Aurora Parlagreco
Omslagsbild: 
© Jessica Cruickshank
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2023-06-07
Antal sidor: 
336
ISBN: 
978-91-8063-693-3 [inb]
978-91-8063-694-0 [e-bok]

Marie Lu • Stjärnor och rök

Möt Winter Young, bakgrundsdansare förvandlad till globalt popfenomen. Hans berömmelse har slagit alla rekord och sålt ut arenor från Los Angeles till London. Nu ska den svimningsframkallande stjärnan träda in på en helt ny arena.

Den ökände kriminelle magnaten Eli Morrison har bara en svaghet – dottern Penelope – och Penelope önskar sig bara en sak i 19-årspresent: en privat konsert med Winter Young. När den hemliga polisorganisationen Panacea kontaktar Winter med en unik chans att infiltrera Morrisons innersta krets måste han använda sig av all sin berömmelse, list och karisma för att ro hem uppdraget.

Han kommer dock inte att göra jobbet på egen hand. Panacea-gruppens yngsta spion, Sydney Cossette, får rollen som Winters livvakt – och hon kan vara den enda på jorden som inte är mottaglig för hans charm. Men i takt med att uppdraget fortskrider kommer de två närmare varandra, och Sydney tvingas erkänna att just den här A-kändisen är mer än bara snygga danssteg och ett vackert ansikte.

Kan Panaceas mest osannolika duo bli dess största hjältar? Förutsatt att de lyckas överleva...

I översättning av Katarina Falk.

»Spänning, snabba vändningar och extremt coola mackapärer. Författaren har noga byggt upp en detaljerad berättelse där platser, språket och karaktärerna känns levande för den som läser.« Gula bokhyllan

»Sexig, actionpackad och full av suveräna karaktärer. Marie Lu levererar.« Leigh Bardugo

»En härlig mix av spänning och kärlek. Jag sträckläste boken« Jennypedagog

»Jag ville hela tiden veta hur det skulle gå. Ser verkligen fram emot att läsa fortsättningen.« Elsas books

»Stjärnor och rök bjöd på en spännande och actionfylld läsupplevelse och jag kommer vilja läsa uppföljaren när den släpps!« Bokugglor

»Jag gillade verkligen Stjärnor och rök! Det är fartfyllt, spännande och charmigt.« Bokiversum