Summer of Hate

CHRIS KRAUS är född i Nya Zeeland och bor i Los Angeles. Hon är författare, konstnär, filmskapare, redaktör, kritiker och professor i kreativt skrivande, med en bakgrund i New Yorks vitala konst- och performancescen under sjuttiotalet. Hon är i dag redaktör på förlaget Semiotext(e) – tillsammans med Hedi El Kholti och Sylvère Lotringer – där hon bland annat svarat för redaktörsarbetet med Kate Zambrenos hyllade kritiska memoar, Hjältinnor. Kraus startade också förlagets feministiska underetikett Native Agents, som publicerat verk av författare som Kathy Acker och Eileen Myles.

Semiotext(e)s sajt

Läs ett smakprov...
Titel: 
Summer of Hate
Översättning: 
Jenny Högström
Originaltitel: 
Summer of Hate
Författarporträtt: 
Johan Sandberg
Omslagsbild: 
Marcela Rico
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2019-05-25
Antal sidor: 
256
ISBN: 
978-91-7781-603-4 (inb)
978-91-7781-709-3 (e-bok)

Chris Kraus • Summer of Hate

Catt Dunlop är en konstkritiker baserad i Los Angeles med en liten skara hängivna fans: »killar med Aspergers, tjejer som blivit intagna för psykisk sjukdom, lärarassistenter som inte skulle kunna få någon anställning, lapdancers, självskadare och horor.« Året är 2005 och USA vrider sig i plågorna från George W. Bushs krig i Irak när hon en morgon vaknar upp i sviterna av en BDSM-lek som gått för långt.

På jakt efter ett mer meningsfullt liv ger sig Catt ut på en roadtrip med Albuquerque, New Mexico som slutmål för att fixa några fastigheter som hon investerat i. Där inleder hon en halsbrytande och till synes dödsdömd romans med den intelligente men obildade Paul Garcia, som suttit sexton månader i fängelse för bedrägeri. När Paul grips på nytt finner sig Catt snart allt mer intrasslad i det amerikanska rättssystemets paragrafer och en Don Quijotsk kamp för att rädda sin älskare.

Summer of Hate utspelar sig i en amerikansk underklassvärld av pånyttfödd kristendom, självhjälp och crack. En existentiell noir-roman med politisk udd, och med den akademiska konstvärlden som kontrasterande skrattspegel. Ett av de mest hyllade verken av en av USA:s i dag mest inflytelserika författare, i svensk översättning av författaren och kritikern Jenny Högström. 

»Summer of Hate är originell, intelligent, ärlig, full av svart humor, och griper tag i läsaren som en obeveklig thriller.« | LA Review of Books

»En av den amerikanska litteraturens mest subversiva röster.« | Index Magazine 

»Chris Kraus är en av våra mest intelligenta och originella författare.« | New York Times