Svarta själar

GEORGE PELECANOS [f. 1957] är en av vår tids stora kriminalromanförfattare. Han är också känd som manusförfattare och producent till den prisbelönta TV-serien The Wire och som medskapare och manusförfattare till den hyllade HBO-serien The Deuce.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Svarta själar
Översättning: 
Leif Janzon
Originaltitel: 
Soul circus
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
© Chiang Henry / Unsplash, 2020
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2020-02-27
Antal sidor: 
336
ISBN: 
978-91-7893-097-5 [poc]
978-91-7893-125-5 [e-bok]

George Pelecanos • Svarta själar

Privatdetektiv Derek Strange och hans partner, Terry Quinn, driver en detektivbyrå i en sjaskig del av Washington, DC. En dag får de besök av en ung man som ger dem i uppdrag att söka upp hans försvunna flickvän – och så letar Strange och Quinn upp henne. 

Ännu en helt vanlig dag på jobbet? Inte riktigt. I denna dunkla värld är inget enkelt. Strange och Quinns utredning får som konsekvens att en ung mamma blir brutalt mördad – en förkrossande händelse som får dem båda att ifrågasätta den moral de lever efter. Och ändå måste de fortsätta sökandet efter ännu en person: En tonåring som rymt hemifrån, dykt upp i en porrfilm och därefter inte setts till igen. 

Steg för steg dras Strange och Quinn djupare in i mörkret, där de måste konfrontera illegal vapenhandel, maffialedare och langare – men också vanliga människor som dragits in i kriminalitetens hänsynslösa våld. 

»Den kanske bästa nu levande kriminalförfattaren.« | Stephen King 

 »En av USA:s främsta samtida författare.« | Time Out