Terroristens kropp

CHRISTINA OUZOUNIDIS [f. 1969] är en av vårt lands ledande dramatiker, med pjäser som upprört och hänfört såväl publik som kritik. Hon har tilldelats ett stort antal priser och finns översatt till ett flertal olika språk. Maskrosfrön och karyatider är hennes första roman. 

Läs ett smakprov...
Titel: 
Terroristens kropp
Författarporträtt: 
Severus Tenenbaum
Omslagsdesign: 
Markus Hedström & Lars Sundh
Omslagsbild: 
Elisabeth Lecourt
Bandtyp: 
Häftad
Genre: 
Dramatik
ISBN: 
978-91-7893-084-5 [inb]
978-91-7893-088-3 [e-bok]

Christina Ouzounidis • Terroristens kropp

Christina Ouzounidis senaste pjäs Terroristens kropp är en systerpjäs till Spår av Antigone. Det är en monolog för två röster i samma kropp, om möjligt i en enda, lång utandning.

En syster och en bror talar om vartannat. De är Antigones syskon, mindre berömda och mindre upphöjda. Brodern är den som stred för fel sida i ett krig och som nu talar efter sin död, där han slutligen finns till. Systern påstår att hon är den som begravt honom, trots att inga vittnen och inga bevis finns. Hon påstår att hon är den som klippt ut världen, dess lövverk och fjädrar, som håller den i sina händer. 

De försöker frenetiskt att greppa efter något beständigt, att tala fram det, kanske genom att erkänna det förbjudna; att frammana det tills det är så tydligt att det går att begrava.