Thérèse Raquin

ÉMILE ZOLA [1840–1902] var en fransk romanförfattare, dramatiker och journalist, och en av portalfigurerna för naturalismen. Hans mest berömda verk är debutromanen Thérèse Raquin [1867], som både var stilbildande för naturalismen och räknas till en av den franska litteraturens bästa skräckromaner.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Thérèse Raquin
Översättning: 
Ann Bouleau
Originaltitel: 
Thérèse Raquin
Författarporträtt: 
Kolorering: Marina Amaral
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Robin Isely
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Klassiker, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2018-06-15
Antal sidor: 
224
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7499-959-4 [inb]
978-91-7499-958-7 [e-bok]

Émile Zola • Thérèse Raquin

Madame Raquin har hand om både sin sjuklige son Camille och dennes föräldralösa kusin, den vilda men återhållna Thérèse. Barnen växer upp tillsammans, och orolig över vem som ska ta hand om Camille när hon dör, ser Madame Raquin till att Camille och Thérèse gifter sig med varandra. Alla tre flyttar in bakom en liten sybehörsbutik i en av Paris dunklare passager, där de lever ett olyckligt liv tillsammans. När Camille en dag tar med sig en vän hem förändras allt: Laurent är allt som Camille inte är. Det blir början på en kärleksaffär som går väldigt fel – när Thérèse och Laurent kommer fram till att de måste göra sig av med Camille.

Thérèse Raquin [1867], Émile Zolas debutbok, räknas till naturalismens viktigaste romaner. Paris skildrades här på ett alldeles nytt sätt, och som psykologisk thriller tar boken med sig läsaren på en vansinnesfärd: från tristess till hett begär, till planering av den yttersta överträdelsen av alla, för att sluta i de djupaste känslor av ånger och skuld.

En av den franska litteraturens största klassiker, här i svensk översättning av Ann Bouleau.