LIZA KLAUSSMANN [f. 1976 i New York] har arbetat som journalist på New York Times i över ett decennium. Tigrar i rött väder är hennes första roman.

Liza Klaussmanns Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Tigrar i rött väder
Översättning: 
Caj Lundgren
Originaltitel: 
Tigers in Red Weather
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2012-09-19
Antal sidor: 
360
Format: 
148x210mm
ISBN: 
978-91-7499-152-9 [inb]
978-91-7499-222-9 [e-bok]

Liza Klaussmann • Tigrar i rött väder

Liza Klaussmanns debutroman Tigrar i rött väder utspelar sig på USA:s östkust under fyrtio-, femtio- och sextiotal. Nick och hennes kusin Helena har vuxit upp tillsammans på den gamla släktgården Tiger House själva symbolen för östkustglamour där de levt ett liv i tryckande sommarvärme, med solblekta båtbryggor och nattliga cocktailpartyn.

Under tiden efter andra världskrigets slut tycks världen stå öppen. Helena ger sig i väg till Hollywood för att söka äktenskaplig lycka, medan Nick är på väg att återförenas med sin unge make Hughes, som just ska återvända från kriget. Men snart börjar den gyllene fasaden spricka. Helenas make är inte mannen han verkat vara, och Hughes kommer tillbaka från kriget sluten och distanserad.

Åter i Tiger House, på 1960-talets rand, försöker Nick och Helena nu tillsammans med sina barn Daisy och Ed återerövra frihetskänslan från förr.Men allt ska komma att förändras när barnen gör en hemsk upptäckt: någon har blivit mördad i närheten av det vackra sommarstället. Släktingarna kastas ut ur sina invanda banor, hemligheter kommer i dagen, och inget i deras liv kommer någonsin att bli sig likt igen.

Nominerad till en NATIONAL BOOK AWARD i kategorin "Årets debutant"!

»En enormt gripande och välberättad historia.« | The Guardian

 

»Tigrar i rött väder är en briljant roman. Underbart finurlig, isande läsning.« | The Independent

»En mycket skickligt konstruerad, spännande familjemelodram.« | USA Today

»Tigrar i rött väder är en sofistikerad sidvändare... En gammaldags roman i bästa tänkbara bemärkelse.« | The Telegraph