Ut ur skuggorna

G. R. HALLIDAY föddes i Edinburgh men är i dag bosatt på landsbygden i Inverness på det skotska höglandet. Under kärret är tredje boken i den hyllade serien om kriminalkommissarie Monica Kennedy, efter Ut ur skuggorna och Ner i mörkret. Ett måste för alla som gillar Ann Cleeves och Val McDermid.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Ut ur skuggorna
Översättning: 
Gabriel Setterborg
Originaltitel: 
From the Shadows
Författarporträtt: 
Chris Stuart
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
© Swen Stroop/Shutterstock.com, 2020
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2020-10-08
Antal sidor: 
416
ISBN: 
978-91-7893-514-7 [poc]
978-91-7893-046-3 [e-bok]

G.R. Halliday • Ut ur skuggorna

Sextonårige Robert Wright kommer hem sent en kväll och efter att ha bytt några korta ord med sin pappa går han upp på sitt rum och lägger sig. Dagen därpå hittas han död på en ödslig åker i det skotska höglandet, med en rad djupa jack över ryggen och överkroppen egendomligt framåtlutad – som i bön.

Kriminalkommissarie Monica Kennedy är tidigt på plats och redan när hon ser den sargade kroppen grips hon av en kuslig föraning om att hon här har att göra med en mördare som inte skördat sitt sista offer. Hon anar det värsta, men det finns samtidigt inget som kunnat förbereda henne på den vecka som väntar.

Parallellt med att Monica och hennes kollegor gör nya chockerande upptäckter försöker socialarbetaren Michael Bach desperat spåra upp en försvunnen klient. Den sjuttonårige Nichol Morgan har inte setts till på sju dagar och allt han lämnat efter sig är ett kryptiskt SMS. Och när Michael själv dras in i utredningen av mordet på Robert Wright blir han mer och mer övertygad om att Nichol gått samma öde till mötes.

I svensk översättning av Gabriel Setterborg.

»Växlar snabbt mellan den undre världen i städerna, de ensligt belägna husen och en svidande vacker natur.« | Lotta Olsson rekommenderar Ut ur skuggorna i DN.

»Precis så mörk och uppslukande som jag vill att en skotsk deckardebut ska vara.« | Johannas Deckarhörna

»En thrillerdebut full av oväntade vändningar och villospår.« | NB Magazine

»G. R. Halliday har skapat en kriminalroman lika mörk, gripande och stämningsfull som det skotska landskap den utspelar sig i.« | Gordon Brown, författare till den hyllade thrillerserien om Craig McIntyre

»G. R. Halliday fördjupar skildringen av ett samtida Skottland med såväl storstadskriminalitet som ödsligt hedlandskap.« | Lotta Olsson, DN, väljer årets bästa deckare 2020