Välkommen till Addamsville

FRANCESCA ZAPPIA är en amerikansk författare och serietecknare som bor i Indiana, USA. Eliza och hennes monster är hennes andra bok – en stark och gripande ungdomsroman, rikt och originellt illustrerad med seriestrippar och skärmdumpar. Välkommen till Addamsville är hennes senaste, läskiga bok – även den här gången illustrerad av Francesca Zappia själv.

Hemsida
Twitter
Instagram

Läs ett smakprov...
Titel: 
Välkommen till Addamsville
Översättning: 
Lottie Eriksson
Originaltitel: 
Now Entering Addamsville
Författarporträtt: 
Donna Rice
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
Rasmus Pettersson
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Barn, Fantasy & Science fiction, Översatt skönlitteratur, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2020-03-13
Antal sidor: 
368
ISBN: 
978-91-7893-247-4 [inb]
978-91-7893-248-1 [e-bok]

Francesca Zappia • Välkommen till Addamsville

När skolvaktmästarens bostad brinner pekar alla i Addamsville – inklusive polisen – ett anklagande finger mot Zora. Med en försvunnen spökjägarmamma vars uppdrag Zora fått ta över, en pappa som sitter bakom lås och bom efter att ha försökt lura halva staden på pengar och en storasyster som varit ungdomsgängsledare, ligger det nära till hands att beskylla Zora för det mesta som går fel. 

Zora måste nu avslöja den skyldige, trots att det inte verkar finnas en enda ledtråd. Till sin hjälp har hon sin kusin Artemis, som visserligen är utomordentligt irriterande men har värdefulla kunskaper om stadens lokalhistoria.  »Francesca Zappia skapar en fängslande fantasivärld och väver samman småstadsestetik, gotisk sensibilitet och komplexa karaktärer i en lysande Buffy the Vampire Slayer-aktig historia.« | Publishers Weekly