Vår vän Anne

L. M. MONTGOMERY [1874–1942] var en kanadensisk författare. Hon växte upp hos sina morföräldrar i Cavendish och började tidigt skriva. 1908 kom debutromanen Anne på Grönkulla, den första delen i vad som skulle bli en av de mest älskade barn- och ungdomsboksserierna någonsin. Boken har översatts till runt 36 språk och sålt i över 50 miljoner exemplar.

Titel: 
Vår vän Anne [Anne på Grönkulla #2]
Översättning: 
Karin Jensen
Originaltitel: 
Anne of Avonlea
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Bandtyp: 
Kartonnage
Genre: 
Barn, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2024-03-08
Antal sidor: 
288
ISBN: 
978-91-8094-102-0 [kart]
978-91-8094-103-7 [e-bok]

L. M. Montgomery • Vår vän Anne

Fem år har gått sedan Anne kom till Grönkulla. Nu har hon hunnit fylla sexton och ska börja arbeta som lärare i den lokala skolan. En av hennes elever är Paul, vars fantasifulla påhitt påminner Anne om hennes egen barndom.

Anne och Marilla Cuthbert får också en ny granne i Mr. Harrison, men varken han eller hans papegoja verkar särskilt trevliga. Även tvillingarna Davy och Dora flyttar in på Grönkulla, och Anne och Marilla har händerna fulla med deras uppfostran. Som om hon inte hade tillräckligt att göra grundar Anne dessutom Avonleas samhällsförbättrande förening, och får lite väl mycket uppmärksamhet av sin före detta svurne fiende Gilbert Blythe.

Vår vän Anne är den andra boken i serien om Anne på Grönkulla. I översättning av Karin Jensen.