Allegiant

VERONICA ROTH är den amerikanska succéförfattaren bakom Divergent, Insurgent, Allegiant & Four – en bokserie som hittills har sålt i över 40 miljoner exemplar världen över. Ödets timme [The Fates Divide] är den andra och sista delen i den berättelse som inleddes med Dödens märken [Carve the Mark]. En svindlande, magisk historia om hopp och motstånd, i en värld styrd av ödet.

Hemsida

Titel: 
Allegiant (Divergent #3)
Översättning: 
Katarina Falk
Originaltitel: 
Allegiant
Författarporträtt: 
Nelson Fitch
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Fantasy & Science fiction, Översatt skönlitteratur, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2021-05-12
Antal sidor: 
400
ISBN: 
978-91-7645-597-5 [poc]
978-91-7499-591-6 [e-bok]

Veronica Roth • Allegiant

Tänk om hela din värld var en lögn. Tänk om ett enda avslöjande – eller ett enda val – förändrade allt. Tänk om kärlek och lojalitet fick dig att göra saker som du inte trodde var möjliga...

Det falangbaserade samhälle som Tris Prior en gång trodde på är splittrat av våld och maktkamper, ärrat av svek och förluster. Så när hon får chansen att utforska en värld bortom den hon hittills känt, är Tris redo. Kanske kan hon och Tobias bygga ett nytt och enklare liv tillsammans bortom stängslet, ett liv fritt från komplicerade lögner, hoptrasslade lojaliteter och plågsamma minnen.

Men Tris nya verklighet är ännu mer skrämmande än den hon lämnat bakom sig. Gamla sanningar förlorar snart sin mening, och nya omskakande insikter förändrar människorna hon älskar.

Och än en gång måste Tris kämpa med att försöka förstå den mänskliga naturens komplexitet – och sin egen – samtidigt som hon ställs inför svåra val i fråga om mod, lojalitet, uppoffring och kärlek.

★ Vald till »Årets ungdomsbok inom Fantasy & Science fiction« på Goodreads.