Änglaleken

ALINE LILJA GLADH är en svensk författare, född och uppvuxen i Örbyhus norr om Uppsala. Skampärlorna är den tredje spänningsromanen i den uppmärksammade Örbyhus-serien, där Aline Lilja Gladh skildrar mörka mysterier i sin barndoms miljöer. Modernista ger samtidigt ut de två tidigare fristående böckerna i serien i pocket: Tändstickan och Änglaleken.


 

Titel: 
Änglaleken (Örbyhus-serien 2)
Författarporträtt: 
Jasmin Storch
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
yanikap, ZaZa Studio & LuFeeTheBear
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2021-08-16
Antal sidor: 
432
ISBN: 
978-91-8023-073-5 [poc]
978-91-8023-126-8 [e-bok]

Aline Lilja Gladh • Änglaleken

En grupp ungdomar är mitt inne i ett lajv i Vendels skogar utanför Örbyhus när spelet plötsligt förvandlas till blodigt allvar. En man avrättas framför deras ögon, skjuten med ett skott från det närliggande jakttornet.

Lo Karlberg bollar mammaliv med en ny tjänst på polisstationen i Örbyhus. När det visar sig att hon har en koppling till den mördade mannen sporras hon till att ta reda på vem den skyldige är.

Conny – ledare i det kriminella gänget Derailed – oroar sig för att hans gäng kan ha något med avrättningen att göra, samtidigt som han tampas med illvilliga rykten som hotar hans position…

Änglaleken är andra boken i Örbyhusserien, om konstnären Lo Karlberg, kommissarie Linus Karlberg och gängledaren Conny Thorsson. En spänningsroman om skogens mörka hemligheter och en nött orakelkortlek.

»Stämning, känsla och spänning rätt igenom.« | Bengt Eriksson, Deckarlogg 

»En bladvändare av rang. Jag sträckläste och ville verkligen inte sluta.« | Vargnatts bokhylla 

»Spänningen håller verkligen från första sidan till den sista.« | Olivias deckarhylla