Asfaltsland

S. A. COSBY är en amerikansk, flerfaldigt prisbelönt författare från sydöstra Virginia. Asfaltsland är en episk berättelse om en man pressad till gränsen av fattigdom, hudfärg och hans eget före detta kriminella liv. Romanen har hyllats av kritikerna och bland annat utsetts till en av Årets bästa kriminalromaner i The Guardian, Årets thriller på Amazon och en New York Times Notable Book of the Year.

Titel: 
Asfaltsland
Översättning: 
Ylva Spångberg
Originaltitel: 
Blacktop Wasteland
Författarporträtt: 
Sam Santos Sauter
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2021-11-02
Antal sidor: 
288
ISBN: 
978-91-8023-159-6 [inb]
978-91-8023-160-2 [e-bok]

S. A. Cosby • Asfaltsland

Beauregard »Bug« Montage är en hederlig mekaniker, en kärleksfull make och en hårt arbetande far. Han vet att det inte finns någon framtid för den man han brukade vara – vida känd från North Carolinas kullar till Floridas stränder som östkustens bästa flyktchaufför.

Bug trodde att han lämnat allt det där bakom sig. Men när han omsorgsfullt uppbyggda nya liv börjar gå i spillror dras han obönhörligt tillbaka in i en värld av blod och kulor. När en silvertungad före detta brottspartner hör av sig om en juvelstöld som låter för bra för att missa känner Bug att han inte har något annat val än att åter sätta sig i förarsätet. Och Bug är på toppen av sin förmåga när bensinlukt blandas med en doft av rädsla.

Hemsökt av den man han brukade vara måste Bug nu hitta ett sätt att navigera i detta asfaltsland – eller dö medan han försöker.

»Jag älskade Asfaltsland.« | Stephen King

»Sensationellt bra.« | Lee Child

»Intensiv, samtida, absolut tonsäker amerikansk noir.« | Dennis Lehane