Asfaltsland

S. A. COSBY är en amerikansk, flerfaldigt prisbelönt författare från sydöstra Virginia. Asfaltsland är en episk berättelse om en man pressad till gränsen av fattigdom, hudfärg och hans eget före detta kriminella liv. Romanen har hyllats av kritikerna och bland annat utsetts till en av Årets bästa kriminalromaner i The Guardian, Årets thriller på Amazon och en New York Times Notable Book of the Year.

Titel: 
Asfaltsland
Översättning: 
Ylva Spångberg
Originaltitel: 
Blacktop Wasteland
Författarporträtt: 
Sam Santos Sauter
Omslagsdesign: 
Keith Hayes
Omslagsbild: 
Maxine Helfman
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2021-11-08
Antal sidor: 
288
ISBN: 
978-91-8023-159-6 [inb]
978-91-8023-160-2 [e-bok]

S. A. Cosby • Asfaltsland

Beauregard »Bug« Montage är numera en hederlig mekaniker, kärleksfull make och hårt arbetande far. Och han vet att det inte finns någon framtid för den han brukade vara: den amerikanska östkustens bästa flyktchaufför.

Men när Bugs omsorgsfullt uppbyggda nya liv börjar gå i spillror dras han obönhörligt tillbaka. När en tidigare partner hör av sig om en juvelstöld drivs han till att än en gång sätta sig i förarsätet.

Hemsökt av den man han en gång var måste Bug nu hitta ett nytt sätt att navigera i detta asfaltsland. Eller dö medan han försöker.

Vald till Årets thriller på Amazon & en av Årets bästa kriminalromaner av bland annat The Guardian, CrimeReads, Sun Sentinel, NPR & Booklist

 

»En djupt fängslande berättelse av en författare på toppen av sin förmåga.« CrimeReads väljer Asfaltsland till en av Årets bästa romaner

»En av de mest gripande spänningsromaner jag läst i år.« Malin Persson Giolito, Vi läser

»En originell noir-roman i högt tempo som skär sig fram genom Virginias mörka undersida.« New York Times

»Perfekt samtida amerikansk noir.« Dennis Lehane

»En högintensiv thriller med gasen i botten. Sprakar av spänning och charm.« New York Times Book Review

»Jag älskade Asfaltsland.« Stephen King