Chelsea girls

EILEEN MYLES , född i Cambridge, Massachusetts 1949, är en amerikansk författare. Myles hör till samtidens mest hyllade amerikanska poeter. Av litterära priser och stipendier hen tilldelats kan nämnas Shelley-priset från Poetry Society of AmericaLambda Book Award, stipendierna Guggenheim Fellowship samt Warhol Foundation / Creative Capital. 9 maj 2019 gästar Eileen Myles Internationell Författarscen i Stockholm, och redan hösten 2019 fortsätter Modernistas utgivning av Eileen Myles med en diktvolym i urval av Tone Schunnesson. 

Eileen Myles sajt
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Chelsea Girls
Översättning: 
Helena Eriksson
Originaltitel: 
Chelsea Girls
Författarporträtt: 
Shae Detar
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Recensionsdag: 
2019-04-27
Antal sidor: 
288
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-605-8 (inb)
978-91-7781-713-0 (e-bok)

Eileen Myles • Chelsea girls

Med Chelsea Girls [1994] gjorde Eileen Myles stor konst av sitt liv och förnyade den självbiografiska romanen som genre. En oförställd, opolerad, ömsint och inte minst sinnrikt komponerad text genom vilken författaren filtrerar minnena av en katolsk uppfostran på sextiotalet med en alkoholiserad far, en labil ungdomstid och en tumultartad kamp för överlevnad som poet och som öppet lesbisk i sjuttio- och åttiotalens New York. 

Chelsea girls är en rapport från en författares läroår, lika aktuell i dag som när den skrevs. Om en ung konstnär som frigör sig från rigida kulturidentiteters fängelse. I svensk översättning av poeten Helena Eriksson.

»Omskakande läsning, med så mycket droger och sprit att jag nästan är redo för avgiftning efter att ha läst klart.« | Pekka Heino, GQ