Den första frosten

ANNA KURU, infödd Kiruna-bo, är en svensk författare som bland annat nominerats till Årets Radionovell 2018. Den första frosten är hennes debutroman, en andlöst spännande psykologisk thriller och den första boken i Kiruna-trilogin.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Den första frosten
Författarporträtt: 
Sanna Lidström
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
© Vincent Guth / Unsplash.com, 2020
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2020-09-28
Antal sidor: 
256
ISBN: 
978-91-7893-522-2 [inb]
978-91-7893-487-4 [e-bok]

Anna Kuru • Den första frosten

Allis kan inte glömma det flämtande ljudet av hur hans lungor töms på luft. Så fort hon blundar på kvällen ser hon hans kropp, inklämd under bilens rostiga underrede på verkstaden i Kiruna. Hon hör det ödesdigra ljudet från domkraften innan allt faller: Det förvridna ansiktet. Blodet som droppar när ambulanspersonalen bär ut honom.

I ett försök att komma undan det plågsamma minnet tar Allis sin tillflykt till en ensligt belägen stuga i de norrländska fjällen, där hon ser fram emot att få vara ensam och återhämta sig. Men det finns en annan stuga i trakten. Där bor Jonas, som försöker läka såren efter sitt spruckna förhållande. Och samtidigt har en man vid namn Raumo lämnat Helsingfors för att fjällvandra i Sverige.

När dessa tre livsöden stegvis vävs ihop och fjällsommaren går mot sitt slut befinner sig Allis i en långt farligare situation än hon någonsin kunnat föreställa sig.

 

Den första frosten är Anna Kurus debutroman. En andlöst spännande psykologisk thriller och den första boken i Kiruna-trilogin.