Den onde samariten

MASON CROSS är en brittisk kriminalförfattare, född 1979 i Glasgow. Ett långt spår av blod [The Killing Season] är hans hyllade debutroman och den första boken i serien om Carter Blake, som också nominerades till Theakstons Old Peculier Crime Novel of the Year 2015. Mason Cross bor fortfarande i Glasgow tillsammans med hustru och tre barn.

Mason Cross hemsida

Läs ett smakprov...
Titel: 
Den onde samariten
Översättning: 
Gabriel Setterborg
Originaltitel: 
The Samaritan
Omslagsbild: 
Silas Manhood
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Recensionsdag: 
2018-04-21
Antal sidor: 
416
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-179-4 [inb]
978-91-7781-180-0 [e-bok]

Mason Cross • Den onde samariten

Andra boken i Carter Blake-serien:

 

Du tror att han är här för att hjälpa till…

Du har fel.

 

En sadistisk seriemördare har i över ett decennium gett sig på ensamma kvinnliga bilförare som fått motorstopp. Tidningarna kallar honom Samariten.

När en ung kvinnas lemlästade kropp påträffas i bergen utanför Santa Monica vet LAPD-polisen Jessica Allen att hon har sett det här förut – två och ett halvt år tidigare i andra änden av landet.

Med en mördare som inte lämnar några spår efter sig kör polisutredningen snabbt fast. Det är då Carter Blake dyker upp och erbjuder sina tjänster. Han är en skicklig spårare med en närmast kuslig förmåga att förutspå Samaritens nästa drag.

Till en början är Allen och hennes kollegor misstänksamma. Deras nya medarbetare hyser obekväma likheter med mannen de söker. Men när Samariten tar sitt dödande till nya nivåer måste Blake hitta ett sätt att stoppa honom– även om det innebär att hans eget förflutna kommer rasande ner över honom.

»Den är så bra att jag fastnar ohjälpligt och sträckläser.« Lotta Olsson, DN

 

»Ett långt spår av blod är en bra, hårdkokt deckare som drar upp konturerna till en spännande huvudperson inför de kommande delarna.« Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet