Det nionde sällskapet

LEIGH BARDUGO [f. 1975] är en amerikansk författare. Hon fick sitt litterära genombrott med Grisha-trilogin som har sålt i över 3 miljoner exemplar världen över. Det nionde sällskapet är den första boken i Leigh Bardugos nya serie om Alex Stern.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Det nionde sällskapet
Översättning: 
Sabina Söderlund
Originaltitel: 
Ninth House
Författarporträtt: 
Taili Song Roth
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2020-05-05
Antal sidor: 
480
ISBN: 
978-91-7893-305-1 [inb]
978-91-7893-306-8 [e-bok]

Leigh Bardugo • Det nionde sällskapet

Galaxy »Alex« Stern är den mest osannolika eleven i Yales förstaårsklass. Hon växte upp i utkanten av Los Angeles med sin hippiemamma, upptäckte tidigt att hon hade en ovanlig förmåga att se övernaturliga väsen, hoppade av grundskolan utan fullständiga betyg och trädde in i en skum värld av droger och missbruk. Tjugo år gammal är hon den enda överlevande efter ett blodigt morddrama. Vid sjukhussängen får hon en andra chans: Att börja studera vid ett av världens mest prestigefulla elituniversitet, med alla avgifter betalda. Men vad är haken? Varför just hon?

När Alex anländer till Yale får hon i uppgift att bli övervakare av universitetets nio hemliga sällskap och deras egendomliga ritualer, en uppgift som ett av sällskapen, Lethe, ansvarar för. Tanken är att hon ska bli upplärd av sin handledare, Darlington. Men när en ung kvinna hittas död på universitetsområdet samma kväll som sällskapen utför sina magiska ritualer har Darlington försvunnit i ett mörkt hål, och Alex står ensam kvar.

Hon är övertygad om att det finns ett samband mellan mordet och de hemliga sällskapen. För hon vet nu att de ägnar sig åt saker långt märkligare och  mer skrämmande än vad någon kunnat föreställa sig.

»Samtidigt förtrollande och helt övertygande. Bardugos uppslukande roman lämnar dörren vidöppen för uppföljare.« | Kirkus Reviews

 

»Det nionde sällskapet är den bästa fantasyroman jag läst på åratal. Räckvidden för Bardugos fantasi är briljant, och berättelsen - full av oväntade vändningar - är omöjlig att lägga ifrån sig.« | Stephen King