Det svarta trädet

TANA FRENCH är en bästsäljande brittisk thrillerförfattare, vars böcker har belönats med alla av de största internationella priserna för kriminalromaner. Det svarta trädet är hennes senaste, fristående thriller.


Läs ett smakprov...
Titel: 
Det svarta trädet
Översättning: 
Ing-Britt Björklund
Originaltitel: 
The Witch Elm
Författarporträtt: 
Jessica Ryan
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Thriller
Recensionsdag: 
2019-09-28
Antal sidor: 
528
ISBN: 
978-91-7781-996-7 [inb]
978-91-7781-997-4 [e-bok]

Tana French • Det svarta trädet

Toby är en lättsam, framgångsrik 28-åring som precis har lyckats prata sig ur ännu en knipa på jobbet och är ute och firar med vänner, när natten tar en vändning som kommer att förändra hans liv. Han råkar överraska två inbrottstjuvar, som misshandlar honom och lämnar honom att dö.

Medan han kämpar för att återhämta sig från sina skador - och börjar inse att han kanske aldrig mer kommer att bli den man han var - drar han sig tillbaka till sin familjs släktgods, Ivy House, för att ta hand om sin döende morbror Hugo. Men så hittar han en människoskalle i stammen på en gammal alm i trädgården. Och när polisutredningen börjar gräva i fallet tvingas Toby inse att hans förflutna kanske inte alls är vad han alltid trott.

Det svarta trädet är en fristående psykologisk thriller av en av världens just nu bästa spänningsförfattare. En berättelse som frågar sig vad vi blir, och vad vi är kapabla till, när vi inte längre vet vilka vi är. 

»Tana French står i en klass för sig som psykologisk spänningsförfattare och Det svarta trädet är hennes bästa och mest intrikata roman hittills.« | Janet Maslin, New York Times

»Tana French är den viktigaste nya spänningsförfattare som kommit fram under de senaste tio åren.« | Washington Post