Dödssynden

MARIA GRUND, född och uppvuxen utanför Stockholm, är skribent och manusförfattare med en Master of Fine Arts-examen från New York University. Under sin karriär har hon främst arbetat inom film- och mediabranschen, varav många år som grundande redaktör för det brittiska mediabolaget The Smalls. Efter flera år i London och New York är hon nu bosatt på Gotland. Dödssynden är hennes första roman.

 

Läs ett smakprov...
Titel: 
Dödssynden
Författarporträtt: 
Katarina Grip Höök
Omslagsdesign: 
Markus Hedström
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2020-03-12
Antal sidor: 
448
ISBN: 
978-91-7781-945-5 [inb]
978-91-7781-946-2 [e-bok]

Maria Grund • Dödssynden

En fjortonårig flicka hittas död i ett vattenfyllt kalkbrott på en ö i Östersjön. Handlederna är sönderskurna och ett rep är intrasslat i håret. På ena höften står talet »26« skrivet med blå märkpenna. Inga spår återfinns runt kalkbrottet.

Dagen efter hittas en bokantikvarie brutalt knivmördad på andra sidan ön. Utöver knivhuggen i bröstet syns längs strupen en rad sår – som ett bett av stora käkar. Flickans död avskrivs som självmord, medan kriminalkommissarie Sara Berling tillsammans med sin nya kollega Eir Pedersen inleder utredningen om antikvarien. Men Sara upptäcker ett oroväckande samband mellan det senare fallet och den fjortonåriga flickan.

Snart blir det tydligt att det som inträffat bara är startskottet för en hel rad våldsamma mord. En kamp mot klockan inleds. En kamp i vilken sju barn visar sig ha nyckeln till den ohyggliga sanningen – och som blir långt mer personlig för Sara än hon någonsin kunnat ana.