Dracula

ABRAHAM »BRAM« STOKER [1847–1912] var en irländsk författare, i dag helt och hållet förknippad med den gotiska skräckromanen Dracula [1897]. Stoker använde sig av den flertusenåriga myten om vampyren, men gav gestalten den mörkt romantiska aura som den haft sedan dess – för att inte tala om det odödliga namnet, greve Dracula. Romanens inflytande är omätligt, i stort sett alla vampyrhistorier, i romaner, filmer, dramer, bär drag av Stokers Dracula.

Översättning: 
Eva Larsson
Originaltitel: 
Dracula
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Bandtyp: 
Kartonnage
Genre: 
Barn, Översatt skönlitteratur, Unga vuxna
Utgivningsdag: 
2021-10-05
Antal sidor: 
160
ISBN: 
978-91-8023-185-5 [inb]
978-91-8023-186-2 [e-bok]

Bram Stoker • Dracula

När Jonathan Harker besöker Transsylvanien för att hjälpa greve Dracula att köpa ett hus i London gör han flera otäcka fynd som ger ledtrådar om grevens hemliga liv. Kort efteråt sker en rad märkliga händelser i England. Ett till synes obemannat skepp går på grund vid kusten i Whitby och en ung kvinna upptäcker egendomliga märken på sin hals.

I den klassiska skräckromanen från 1897 möter vi för första gången Greve Dracula. Med Dracula skapade Bram Stoker inte bara en odödlig figur utan en odödlig legend. Här presenteras berättelsen i en version bearbetad för yngre läsare – ett måste för 12–15-åringar med smak för spännande skräckhistorier! I svensk översättning av Eva Larsson.