Ett år av vila och avkoppling

OTTESSA MOSHFEGH är en amerikansk författare från New England, vars noveller har publicerats i The Paris Review och The New Yorker och för vilka hon fått flera priser. Eileen är hennes första roman, som hyllats unisont i den engelskspråkiga pressen. Boken har vunnit en PEN/Hemingway Award i kategorin »Bästa debutroman« och nominerats till både Man Booker Prize och National Book Critics Circle Award. Mitt år av vila och avkoppling [My Year of Rest and Relaxation, 2018] är Ottessa Moshfeghs andra roman, som redan hyllats av de amerikanska kritikerna och bland annat fanns med på tidningen New Tork Times kritikers topplista över 2018 års bästa böcker.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Ett år av vila och avkoppling
Översättning: 
Alva Dahl
Originaltitel: 
My Year of Rest and Relaxation
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Recensionsdag: 
2019-07-19
Antal sidor: 
304
ISBN: 
978-91-7781-923-3 [inb]
978-91-7781-781-9 [e-bok]

Ottessa Moshfegh • Ett år av vila och avkoppling

På ytan har hon livets alla fördelar. Hon är ung, vacker, smal och rik, har precis tagit examen från Columbia, och bor i en lägenhet på Upper East Side på Manhattan som - liksom allt annat - betalas med hennes arv.

Ändå är hon som omsluten i ett vakuum. Och det beror inte bara på att hon förlorade sina föräldrar under college-tiden, eller sättet på vilket hon behandlas av sin Wall Street-pojkvän, eller ens på hennes sadomasochistiska relation med närmaste väninnan.

Mitt år av vila och avkoppling är berättelse om en ung kvinnas experimenterande med narkotisk dvala. Ett år under påverkan av en livsfarlig blandning av läkemedel, avsedda att befria henne från känslan av utanförskap, men också visa henne att det utanförskapet kan vara nödvändigt.

♦ Vald till en av 2018 års bästa böcker av New York Times ♦

»Ottessa Moshfegh är utan jämförelse den intressantaste samtida amerikanska författaren.« | The New Yorker

»Ottessa Moshfegs lysande prosa når nya höjder.« | New York Times Book Review

 

»Ett illasinnat, varmhjärtat mästerverk.« | The New York Post