Farväl, min älskling

RAYMOND CHANDLER [1888–1959] är den amerikanska deckartraditionens verklige gigant, beundrad av litterära ikoner som Ian Fleming, Evelyn Waugh, J. G. Ballard och Haruki Murakami. Flera av hans romaner har filmatiserats och blivit odödliga klassiker på egen hand. Kvinnan i sjön och Ett långt farväl är den tredje och fjärde boken i Modernistas nyutgivning av Raymond Chandlers klassiska böcker om Philip Marlowe.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Farväl, min älskling
Översättning: 
Mårten Edlund
Originaltitel: 
Farewell, My Lovely
Författarporträtt: 
Kolorering: Marina Amaral
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2017-08-12
Antal sidor: 
288
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7499-683-8 [inb]
978-91-7499-684-5 [e-bok]

Raymond Chandler • Farväl, min älskling

Utan spår söker privatdetektiven Philip Marlowe en ung kvinna som försvunnit i Los Angeles. Samtidigt inträffar ett brutalt mord på nattklubben Florian’s. Snart står det klart att de båda händelserna hänger samman, och Marlowe kastas in i en väv av korruption och skoningslöst våld.

Farväl, min älskling från 1940 utspelar sig i Bay City – en fiktiv del av Santa Monica, som ännu präglas av den stora depressionen under trettiotalet – och är den andra boken om den cyniske privatspanaren Philip Marlowe. En bourbondränkt kriminalroman, präglad av Chandlers svarta humor, som leder rakt in i den undre världens djupaste vrår, rakt in i den rasism som präglade och fortfarande präglar det amerikanska samhället.

I svensk översättning av Mårten Edlund.

»Oj, vad detta håller. Språket, stämningen, skärpan.« | Jan Gradvall, DI

»En författare med en ovanlig, och kanske ofrivillig, förmåga att fånga det moderna samhällets alla paradoxer.« | Mattias Hagberg, Göterborgs-Posten

»Raymond Chandler är mästaren.« | The New York Times

»Philip Marlowe förblir arketypen för den urbana detektiven.« | Los Angeles Times

»Raymond Chandler uppfann ett nytt sätt att tala om Amerika, och Amerika har aldrig varit sig likt sedan dess.« | Paul Auster