Hemsökelsen på Hill House

Titel: 
Hemsökelsen på Hill House
För/efterord: 
Jenny Lindh
Översättning: 
Inger Edelfeldt
Originaltitel: 
The Haunting of Hill House
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Antal sidor: 
208
ISBN: 
978-91-7893-833-9 [poc]
978-91-7893-857-5 [e-bok]

Shirley Jackson • Hemsökelsen på Hill House

I åttio år har Hill House överblickat den lilla hålan Hillsdale. Därifrån ser det ståtligt och välbyggt ut. Men det finns något »osunt« med huset. Någonting rör sig i det, går längs med dess golv, någonting omänskligt, skändligt – ont.

Dr John Montague, en vetenskapsman som vill finna bevis för det övernaturligas existens, hyr det beryktade huset. Av tolv assistenter han velat få med sig anländer bara två: Eleanor Vance, en ung, tillbakadragen kvinna som flyr vardagen med sin handikappade mor, och Theodora, en excentrisk New York-konstnär. Med dem är också husets arvinge, Luke Sanderson, och på plats möter de husets förvaltare, paret Dudley, som vägrar vistas nära Hill House nattetid. Snart blir det klart för alla varför. Den som starkast påverkas är Eleanor. Som om huset ville henne något särskilt.

Shirley Jacksons Hemsökelsen på Hill House har kallats en av 1900-talets bästa spökromaner. En amerikansk skräckklassiker som filmatiserats två gånger (1963 och 1999) och som nu också ska bli en TV-serie i tio delar på Netflix. Här i översättning av Inger Edelfeldt och med ett nyskrivet förord av DN-krönikören och bibliotekarien Jenny Lindh.

»En av 1900-talets viktigaste skräckromaner.« | Stephen King