Julsagor

H. C. ANDERSEN [1805–1875] föddes i Odense, Danmark, som son till en fattig skomakare och tvätterska. Han har gått till historien som världens störste berättare, med tidlösa historier som Den lilla sjöjungfrun, Den fula ankungen, Kejsarens nya kläder, Prinsessan på ärten, Flickan med svavelstickorna och Snödrottningen tillhör de mest berömda. Berättelser som blivit en del av hela Västvärldens medvetande och otaliga gånger förvandlats till film, teater, balett och inspirerat annan litteratur.

 

Titel: 
Julsagor
Bandtyp: 
Kartonnage
Genre: 
Barn, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-11-02
Antal sidor: 
160
ISBN: 
978-91-7499-677-7 [kart]
978-91-8023-345-3 [e-bok]

H. C. Andersen • Julsagor

Hans Christian Andersen har gått till historien som den störste sagoberättaren i världen, oavsett land och språk. Själv såg han sig helst som romanförfattare och, dramatiker, men det är med sagorna – som började ges ut 1835 och i dag finns översatta till 125 språk – som H. C. Andersen intagit en plats i världslitteraturen.

Julsagor är en påkostad presentbok som samlar Andersens bästa sagor med anknytning till julen och vintern, omistliga berättelser som »Snödrottningen«, »Granen«, »Snögubben«, »Snödroppen«, »Den lilla flickan med svavelstickorna« och »Ängeln«. En klassisk julklappsbok i en ny illsutrerad presentutgåva som kan läsas med samma behållning av både barn och vuxna.