Klädesplagg mot kvinnor

ANNE BOYER [född 1973] är en amerikansk författare och översättare och räknas som en av tiotalets mest betydande amerikanska författare. Hon innehar en professur vid Kansas City Art Institute. Anne Boyer är bland annat mottagare av Cy Twombly Award och 2018 års Whiting Award. Med Klädesplagg mot kvinnor introduceras Boyer för första gången på svenska.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Klädesplagg mot kvinnor
Översättning: 
Andreas Lundberg
Originaltitel: 
Garments Against Women
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Bandtyp: 
Häftad
Genre: 
Lyrik
Utgivningsdag: 
2020-06-03
Antal sidor: 
96
ISBN: 
978-91-7893-334-1 [häfad]
978-91-7893-446-1 [e-bok]

Anne Boyer • Klädesplagg mot kvinnor

Klädesplagg mot kvinnor är en bok om de villkor som gör litteraturen nästan omöjlig. Anne Boyer tecknar en levnadsberättelse där inget liv finns; bara en lögn som sträcker sig mellan billiga hyreskomplex och informationsnätverk, liksom den eviga drömmen om någonting större och bättre.
Boyer skriver fram ett liv som är underställt politiska och ekonomiska realiteter – det är en bok skapad i skarven mellan att äga och att inte äga. Ur de kaksmulor som en Kansas-mor lämnat efter sig växer en text som vidgar uppfattningen om vad poesi och memoar kan vara: ett samtida amerikanskt centralverk.
Klädesplagg mot kvinnor – Anne Boyers unisont hyllade prosadikt – hör till de senaste årens stora amerikanska sensationer. Ett monument byggt på känslan av att vara allt annat än ett monument.

»En bok som skänker enorm kraft.« | The New York Times