Mer om Paddington

MICHAEL BOND [1926-2017] var en brittisk barnboksförfattare. Han hoppade av skolan som 14-åring och med det stundande andra världskriget tog han snart värvning i armén. Bond började skriva när han var stationerad i Kairo, och hans första novell publicerades i tidningen London Opinion. Efter att ha jobbat som kameraman på BBC och skrivit flera framgångsrika pjäser publicerades Kalla mig Paddington [1958], den första boken om Bonds mest älskade karaktär Paddington.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Mer om Paddington
Översättning: 
Ingrid Warne
Originaltitel: 
More About Paddington
Omslagsbild: 
Peggy Fortnum
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Barn, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2020-04-20
Antal sidor: 
144
ISBN: 
978-91-7893-376-1 [inb]
978-91-7893-377-8 [e-bok]

Michael Bond • Mer om Paddington

Den lilla björnen Paddington bor hos familjen Brown och han har talang för att hamna i trubbel! Även om han menar väl lurar katastrofen oftast runt hörnet. Michael Bonds böcker om Paddington – en av barnkulturens snällaste och mest minnesvärda figurer – har älskats av generationer sedan första boken gavs ut i slutet av 50-talet. Böckerna har översatts till över 30 språk och sålts i fler än 30 miljoner exemplar, dessutom har Paddington både filmatiserats och blivit TV-serie många gånger om.
I Mer om Paddington [1959], blir björnen en kändis när han fotar familjen Brown med en mycket gammal kamera. En affär i området ställer ut bilderna och de gör succé! Det är bara första äventyret för den extraordinära björnen. Från väggar som ska tapetseras till mysterier som ska lösas – Paddington gör allt med förundran och stor charm.