Catrin Welz-Stein

JESSIE BURTON [född 1982] är en brittisk författare som gjort enorm succé med sin första roman Miniatyrmakaren [The Miniaturist], som snabbt blivit 2000-talets bäst säljande brittiska debutroman. Boken har hyllats av kritikerna, fått en rad utmärkelser och jämförts med bland annat Donna Tartts Den hemliga historien och Tracey Chevaliers Flicka med pärlörhänge. Miniatyrmakaren kommer också att produceras i en påkostad dramaserie av produktionsbolaget som ligger bakom filmatiseringen av Hilary Mantels roman Wolf Hall. Jessie Burton är bosatt i sydöstra London.

Jessie Burtons sajt

Läs ett smakprov...
Titel: 
Miniatyrmakaren
Översättning: 
Leif Janzon & Charlotte Hjukström
Originaltitel: 
The Miniaturist
Författarporträtt: 
Alexander James
Omslagsdesign: 
Catrin Welz-Stein
Omslagsbild: 
Catrin Welz-Stein
Bandtyp: 
Storpocket
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Recensionsdag: 
2016-07-07
Antal sidor: 
384
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7701-126-2 [s-poc]
978-91-7645-439-8 [inb]
978-91-7645-440-4 [e-bok]

Jessie Burton • Miniatyrmakaren

En höstdag 1686 knackar artonåriga Nella Oortman på dörren till ett stort hus i Amsterdams rikaste kvarter. Nella har anlänt från landet för att påbörja sitt nya liv som hustru till den framgångsrike köpmannen Johannes Brandt, men möts i stället av hans bitska syster Marin.

Först senare dyker Johannes upp – och ger henne en bröllopspresent utöver det vanliga: en exakt kopia av deras hem i form av ett kabinettskåp. Skåpet ska inredas av en gåtfull miniatyrmakare, vars pyttesmå skapelser visar sig spegla sina verkliga motsvarigheter på överraskande sätt.

Nella blir till en början förbryllad av den slutna världen i hushållet Brandt, men i takt med att hon uppdagar dess hemligheter förstår hon vilka allvarliga faror som hotar dem alla. Håller miniatyrmakaren deras öde i sina händer? Och kommer hon i så fall att vara nyckeln till deras räddning eller orsaken till deras fall?

• 2000-talets bäst säljande brittiska debutroman alla kategorier – den största succédebuten sedan Harry Potter & de vises sten!

• Utsedd till Årets bästa bok i National Book Awards

Waterstones Book of the Year

• Vald till Årets bästa bok av The Observer

• Vald till En av årets bästa böcker i The Telegraph, The Sunday Times, Evening Standard, Elle, Glamour, Harper’s Bazaar och Vogue

• Översatt till 36 olika språk

»Den sorts bok som påminner dig om varför du en gång blev förälskad i att läsa.« | S. J. Watson, författare till Innan jag somnar

»En fantastisk läsupplevelse med ett välskrivet, vackert språk som gör att man glömmer allt omkring sig och låter sig uppslukas av en spännande, vacker och mänskligt berörande historia.« | Beas Bokhylla

»Suveränt uppslukande läsning.« | The Observer

»Om du sträckläste Donna Tartts Steglitsan kommer du att älska Miniatyrmakaren.« |  Evening Standard