Mordkonsulten

ELLY GRIFFITHS [f. 1963] är en pseudonym för den brittiska kriminalförfattaren Domenica de Rosa, som belönats med bland annat Mary Higgins Clark Award och CWA Dagger in the Library Award. Hon debuterade med den hyllade romanen Flickan under jorden, som blev startskottet på serien om rättsarkeologen Ruth Galloway som nu sålt i över 3 miljoner exemplar. Mordkonsulten är Elly Griffiths nya, helt fristående spänningsroman, efter hennes tidigare bästsäljare Främlingen.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Mordkonsulten
Originaltitel: 
The Postscript Murders
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2020-09-26
Antal sidor: 
368
ISBN: 
978-91-7893-497-3 [inb]
978-91-7893-498-0 [e-bok]

Elly Griffiths • Mordkonsulten

»P. S. Tack för morden.« 

När den nittioåriga Peggy Smith hittas död i sitt hem ser polisinspektör Harbinder Kaur till en början inga skäl till misstankar. Peggys hemhjälp, Natalka, redogör för vad som tycks ha varit en naturlig död.

Men det ska snart förändras. Det visar sig att Peggy ljugit om sina hjärtproblem och att hon varit övertygad om att någon förföljde henne. Att hon sedan länge, i hemlighet, agerat »mordkonsult« åt ett antal kända kriminalförfattare, och därför visste mer om mord än vad som är sunt.

När Natalka städar ur Peggys lägenhet blir hon hotad till livet av en maskerad, beväpnad inkräktare. Och Harbinder Kaur börjar tänka att det kanske inte existerar något sådant som ett dödsfall fritt från misstankar, trots allt… 

»Mitt hjärta bultar fortfarande. Gåshudsframkallande, smart och uppslukande… Jag älskar den!«  | Louise Penny om Främlingen