Läs ett smakprov...
Titel: 
Oaxen julbord
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Mat & Dryck
Recensionsdag: 
2009-11-20
Antal sidor: 
251
Format: 
248 x 158 x 25 mm
ISBN: 
978-91-86021-61-0 (inb)

Oaxen julbord

Oaxens julbord bygger på det traditionella svenska julbordet med klassisk och rejäl mat. Recepten utgår ifrån ett ekologiskt perspektiv och utnyttjar säsongens och den närliggande naturens råvaror. Magnus Ek har utifrån denna gedigna grund utvunnit de ultimata smakkombinationerna ur maten med sina kunskaper om matens kemi.

Recepten inkluderar åtta sorters inlagd sill, gravad, inkokt och rökt lax, köttbullar, prinskorv, senapsgriljerad skinka, dopp i grytan och inte minst alla de godsaker man ser fram emot att äta när julmiddagen är över. Utöver de rätter vi alla kommit att associera med julen finns också Oaxens egenkomponerade julspecialiteter som ingefärskryddad fläsksida, kalvaladåb med dill, havtornsinlagd gurka och andra rätter som restaurangens besökare kommit att förvänta sig på julbordet.

Oaxens julbord illustreras av Anders Thessings stämningsfyllda fotografier.