Sagan om Babar, den lilla elefanten

JEAN DE BRUNHOFF [1989-1937] var en fransk författare och illustratör, född i Valais i Schweiz. 1931 skapade han den eviga och älskade barnboksklassikern Babar. De Brunhoff dog i sviterna av tuberkolos, bara 45 år gammal. Med Babar, den lilla elefanten och Babar och jultomten tillgängliggörs ett av 1900-talets stora barnboksförfattarskap på nytt, med de kompletta originaltexterna och varsamt restaurerade originalillustrationer. 

Läs ett smakprov...
Titel: 
Sagan om Babar, den lilla elefanten (1931)
Översättning: 
Ingrid Prytz
Originaltitel: 
Histoire de Babar, le petit éléphant
Omslagsdesign: 
Lars Sundh & Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
Jean de Brunhoff
Bandtyp: 
Kartonnage
Genre: 
Barn, Översatt skönlitteratur
ISBN: 
978-91-7645-347-6 [inb]
978-91-7645-352-0 [e-bok]

Jean de Brunhoff • Sagan om Babar, den lilla elefanten

Berättelserna om elefanten Babar har förtrollat generationer, efter att den första boken i serien publicerades för snart 90 år sedan. I dag utgör de en oersättlig del av barnbokslitteraturen.


Sagan om Babar, den lilla elefanten (1931) tvingas Babar att fly in till stan efter att hans mamma dödats av tjuvjägare för sina betars skull. Där lär han känna Madam, en grånande, sällsam kvinna som lär honom mänskliga egenheter. När Babar till sist återvänder till djungeln utropas han till kung, och döper Elefantlandets huvudstad efter sin stora kärlek Celeste: Celesteville.