Som människor

LARS RAATTAMAA, född 1964 och utbildad arkitekt, debuterade 1989 med diktsamlingen Ur krakars gäld. Han är flerfaldigt prisbelönt, bland annat Sveriges Radios Lyrikpris och Aftonbladets litteraturpris. Som människor är hans andra roman.

Twitter

Titel: 
Som människor
Omslagsdesign: 
Lars Raattamaa
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2021-02-05
Antal sidor: 
336
ISBN: 
978-91-7893-505-5 [inb]
978-91-7893-506-2 [e-bok]

Lars Raattamaa • Som människor

När det regnar över Högdalstoppens tre toppar. När det regnar över Granholmstoppen och Hagakullen. När det samtidigt regnar över alla Stockholms sju kullar och solen skiner hård över Ågesta kraftvärmeverk, vart ska vi gå då?

Julia cyklar genom Stockholm. För att hon vill? För att hon hetsas av hoppet? För att hinna ikapp glömskan? Men när hon cyklat hela vägen fram, så har Alice redan hunnit dubbelt så långt bort. Så hur många Julia finns det? Hur många Alice? Hur ska de kunna förstå vad som har hänt, var gränserna kommer ifrån, vart de går? Var slutar människan? Var börjar nästa?

Som människor är en roman om den ojämna kampen mellan föreställning och äkthet. Om att ge upp och om att misslyckas, om att misslyckas också med att ge upp. Om vårt omättliga behov av AI som tröst. Entropimaskinen. Om den centrifugala geografin som skamkultur.