Spel

ANNA ROOS [f. 1981] är civilekonom, utbildad vid Handelshögskolan i Stockholm. Tidigare har hon arbetat på kasino och var under en tid bosatt i Atlanta i USA. Spel är hennes första roman.

Anna Roos webbsida.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Spel
Författarporträtt: 
Ellinor Koda
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
VanderWolf Images / Shutterstock.com
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Skönlitteratur, Thriller
Recensionsdag: 
2017-05-27
Antal sidor: 
224
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7701-628-1 [inb]
978-91-7701-629-8 [e-bok]

Anna Roos • Spel

Sol lämnar Sverige och svär på att aldrig komma tillbaka. Men när hennes tvillingbror Gustavs kropp hittas i Årstaviken och hans död avskrivs som självmord återvänder hon motvilligt. Med ett fingerat CV får hon anställning vid Handelshögskolans bibliotek. I korridoren träffar hon Erik, studenten som är lite bättre än alla andra och har en likadan tatuering som den hon sett på sin brors döda kropp.

Sol drog nitlotten redan vid födseln. Medan Gustav växte upp på gåslever i deras pappas nya hus på Lidingö blev hon kvar i förorten med sin mentalt instabila mamma. Och om hon har haft svårt att behålla sina jobb, har hennes bror snarare haft problem med vilket han ska välja efter sin examen från Handelshögskolan.

Vad var det egentligen som hände Gustav? Jakten på svar tar Sol djupare in i hans värld. Ur sprickorna i den putsade fasaden börjar mörka sanningar sippra fram, och Sol dras in i ett spel där bara slumpen avgör vem som är vinnare och vem som är förlorare.

Spel är ett samarbete mellan Modernista och Louise Bäckelin Förlag.

»Anna Roos har en säker blick för de udda och identitessökande existenser som spelar roller i intrigbygget.« | Lilian Fredriksson, BTJ