Tennison

LYNDA LA PLANTE, född i Liverpool 1943, är en brittisk roman- och manusförfattare. För TV-serien Prime Suspect tilldelades hon det prestigefyllda litteraturpriset Edgar Allan Poe Writer’s Award, och serien vann även en Emmy Award. Dolda mördare är den andra boken i hennes nya serie om den unga Jane Tennison, som även den nu adapterats för TV och sålts till bland annat USA , Tyskland, Holland, Sverige och Danmark. Den nya serien, Prime Suspect 1973, visas på SVT under 2017.

Lynda La Plantes sajt

Läs ett smakprov...
Titel: 
Tennison
Översättning: 
Carla Wiberg
Originaltitel: 
Tennison
Omslagsbild: 
Jonathan Ring
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Recensionsdag: 
2016-10-29
Antal sidor: 
528
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7645-731-3 [inb]
978-91-7701-161-3 [e-bok]

Lynda La Plante • Tennison

I Tennison skildrar Lynda La Plante – författaren bakom den brittiska kriminalserien Prime Suspect [I mördarens spår] – än en gång huvudpersonen Jane Tennison: den här gången som nyutexaminerad polis i problemdistriktet Hackney i östra London.

Året är 1973 och i den manschauvinistiska polismiljön tvingas Tennison snabbt lära sig hantera chockerande situationer utan någon som helst hjälp eller sympati från sina överordnade. Snart blir hon involverad i sitt första mordfall: en ung, heroinberoende kvinna har hittats död. Strypt.

Brittiska Prime Suspect är en av de mest innovativa kriminal-TV-serierna någonsin. För sin realism och råa ton, men mest för huvudpersonen Jane Tennison, en av de första kvinnliga TV-deckarlegenderna (spelad av Helen Mirren).

Även Tennison har nu adapterats för en TV-serie – med manus av Lynda La Plante själv – och kommer att premiärvisas i brittisk TV under hösten 2016.

»Otroligt välskriven.« Betyg 4 av 5  |  Magnus Utvik, Gomorron Sverige

»En riktigt välskriven, spännande och intressant deckarhistoria som jag gärna läser en fortsättning av. Betyg 4 av 5« | Mest Lenas Godsaker

»Mästarinnan av spänning. En lysande berättare.« | Daily Express

»Lynda La Plante tar dig i kragen och trycker upp dig mot väggen. Tempot är andlöst och historien full av spännande vändningar. Det är inte ett dugg överraskande att det ska göras en ny TV-serie av Tennison.« | The Independent

»Det här är både spännande och väldigt välskrivet. Julklappstips!« | Gomorron Sverige

»Vi möter här den unga, intelligenta och ambitiösa Jane Tennison, i en njutbar spänningsroman med uppslukande handling och högt tempo.« | The Guardian

»Klassisk Lynda La Plante, fantastisk läsning.« | Martina Cole