Två sanningar och en lögn

RILEY SAGER är en pseudonym vars debut De sista flickorna hyllades av en unison kritikerkår. Två sanningar och en lögn är hans nya, helt fristående thriller.

Hemsida
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Två sanningar och en lögn
Översättning: 
Elisabeth Fredholm
Originaltitel: 
The Last Time I Lied
Omslagsbild: 
Aaron Smith/Gallery Stock
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Thriller
Recensionsdag: 
2019-06-15
Antal sidor: 
336
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-505-1 [inb]
978-91-7781-506-8 [e-bok]

Riley Sager • Två sanningar och en lögn

Två sanningar och en lögn. De fyra flickorna spelade det spelet hela tiden, i den lilla stugan vid Camp Nightingale. Vivian, Natalie, Allison och nybörjaren Emma Davis, yngst i gänget. Men leken tog slut natten då Emma såg sina vänner smyga ut, ut i mörkret. Vivian, som försiktigt stänger dörren med ett hyschande finger över munnen, är den sista som Emma – eller någon – ser av de tre.

Det är länge sedan nu. Emma är en stigande stjärna på New Yorks konstscen. Hennes mörka förflutna har hon förvandlat till tavlor, fyllda av svarta löv och ärrade träd, som täcker spöklika och dystra figurer i vita klänningar. När Franscesca Harris-White, ägare av Camp Nightingale, ser målningarna ber hon Emma att återvända till lägret, denna gång som bildlärare. Emma ser en chans att ta reda på vad som hänt hennes vänner, en gång för alla. Vad hon ännu inte vet är att en säkerhetskamera är installerad i stugan där hon bor, samma stuga som utgjorde platsen för försvinnandet för femton år sedan. Ju närmare Emma kommer sanningen, desto närmare kommer hon också döden.

»Andlöst spännande. Vass som en skalpell. Fick min puls att rusa.« | A. J. Finn, författare till årets stora succéthriller Kvinnan i fönstret

 

 

»Hade mig som fastnaglad från första sidan till den omtumlande upplösningen. En fantastisk thriller.« | Megan Miranda, författare till The Perfect Stranger