Ut ur skuggorna

G. R. HALLIDAY föddes i Edinburgh men är idag bosatt med en skara halvvilda katter på landsbygden i Inverness, på det skotska höglandet. Under uppväxten var han besatt av de olösta mysterier som hans far undersökte i sitt yrke, något som har fungerat som inspiration till debutromanen Ut ur skuggorna.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Ut ur skuggorna
Översättning: 
Gabriel Setterborg
Originaltitel: 
From the Shadows
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2020-01-02
Antal sidor: 
432
ISBN: 
978-91-7893-045-6 [inb]
978-91-7893-046-3 [e-bok]

G.R. Halliday • Ut ur skuggorna

Första boken om kriminalkommissarien Monica Kennedy

 

Sextonåriga Robert kommer hem sent. Utan ett ord till sin pappa går han upp till sitt sovrum. Det var sista gången Robert sågs vid liv.

En kropp hittas på det skotska höglandets kust. Kriminalkommissarie Monica Kennedy står vid offret i det vackra, avlägsna landskapet. Hennes instinkt säger att fallet inte kommer att börja och sluta med ett enskilt dödsfall. Samtidigt är den Inverness-baserade socialarbetaren Michael Bach oroad över en av sina klienter vars sista korrespondens var ett enda SMS; Nichol Morgan har saknats i sju dagar. 

Monica står inför utmaningen att fånga en mördare som minutiöst har betraktat och inväntat sitt offer, Michael fortsätter desperat att söka efter Nichol, innan mördaren kräver en till person om livet.