Arsène Lupin: Chifferskriften

MAURICE LEBLANC [1864–1941] var en fransk författare, mest känd för sina berättelser om den genialiske gentlemannatjuven Arsène Lupin.

Lupin har ofta beskrivits som en fransk motsvarighet till Arthur Conan Doyles mästerdetektiv Sherlock Holmes, som Lupin också möter i Arsène Lupin v/s Sherlock Holmes. I januari 2021 hade succéserien Lupin – inspirerad av Arsène Lupins äventyr – premiär på Netflix. Serien sågs av 70 miljoner tittare redan första månaden och gick rakt in på förstaplatsen i Sverige och nio andra länder.

Titel: 
Arsène Lupin: Chifferskriften
Översättning: 
Lars Göransson
Originaltitel: 
L’Aiguille creuse
Omslagsdesign: 
Markus Hedström & Lars Sundh
Omslagsbild: 
© Stephen Mulcahey
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2023-06-30
Antal sidor: 
160
ISBN: 
978-91-8063-413-7 [inb]

Maurice Leblanc • Arsène Lupin: Chifferskriften

Chifferskriften är en av Maurice Leblancs mest kända berättelser om Arsène Lupin, som den här gången är på jakt efter det mest värdefulla föremål han någonsin fått chansen att stjäla. Den »ihåliga nålen« döljer en omåttlig skatt och är en hemlighet som har bevarats av det franska kungahuset sedan Julius Caesars tid.

Lupin dras in i en intensiv katt-och- råtta-lek med den unga, förvånansvärt skickliga amatördetektiven Isidore Beautrelet. Även de gamla fienderna kommissarie Ganimard och Sherlock Holmes dyker upp i berättelsen.

Arsène Lupin har skildrats i oräkneliga filmer och teaterpjäser, senast som inspiration för Netflix-serien Lupin med Omar Sy i huvudrollen.

I översättning av Lars Göransson.