Arsène Lupin, Gentlemannatjuven

MAURICE LEBLANC [1864–1941] var en fransk författare, mest känd för sina berättelser om den genialiske gentlemannatjuven Arsène Lupin.

Lupin har ofta beskrivits som en fransk motsvarighet till Arthur Conan Doyles mästerdetektiv Sherlock Holmes, som Lupin också möter i Arsène Lupin v/s Sherlock Holmes. I januari 2021 hade succéserien Lupin – inspirerad av Arsène Lupins äventyr – premiär på Netflix. Serien sågs av 70 miljoner tittare redan första månaden och gick rakt in på förstaplatsen i Sverige och nio andra länder.

Titel: 
Arsène Lupin, Gentlemannatjuven
Översättning: 
Lars Göransson
Originaltitel: 
Arsène Lupin, gentleman-cambrioleur
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Ildiko Neer / Trevillion Images & Shutterstock
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Klassiker, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2022-08-25
Antal sidor: 
112
ISBN: 
978-91-8023-541-9 [inb]
978-91-8023-657-7 [e-bok]

Maurice Leblanc • Arsène Lupin, Gentlemannatjuven

Konstkännare, juvelexpert, mästare i förklädnad, historiker, gentleman, tjuv: Arsène Lupin är allt detta och mer.

I samlingsvolymen Arsène Lupin, gentlemannatjuven orkestrerar Lupin en uppsjö av extravaganta brott, ofta mitt framför näsan på kriminalinspektör Justin Ganimard. Men sin gnistrande intelligens, sitt öga för detaljer och en otrolig förmåga att förutse händelsers utveckling lyckas Lupin genomföra de mest osannolika stölder och lämnar aldrig en ledtråd efter sig. Och samtidigt förblir han hela tiden sinnebilden för ett gentlemannamässigt agerande av den gamla skolan.

I svensk översättning av Lars Göransson.

»Ganska spännande, tidstypiska berättelser om en ovanligt smart, ickevåldsam bov som alltid befinner sig i överläge.« Betyg: 4 av 5 – Elisabeth Brännström, BTJ