Asätarna i Kungsträdgården

MAGNUS JONSSON är uppvuxen och bosatt på Södermalm i Stockholm.Han arbetar som gymnasielärare och åker gärna skateboard på fritiden. 2016 kom hans succédebut, Mannen som lekte med dockor, första boken i Hatet-trilogin, som året efter följdes av Asätarna i KungsträdgårdenKvinnan som jagade ensam är den tredje och avslutande delen i trilogin, som hittills sålt i över 80.000 exemplar! 

Läs ett smakprov...
Titel: 
Asätarna i Kungsträdgården
Författarporträtt: 
Jasmin Storch
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2017-11-18
Antal sidor: 
384
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7701-995-4 [inb]
978-91-7499-603-6 [e-bok]

Magnus Jonsson • Asätarna i Kungsträdgården

Uppföljaren till succédebuten Mannen som lekte med dockor, som hittills sålt i över 40.000 exemplar

En av de senaste årens mest omtalade svenska thrillers 

»En rafflande, filmisk historia som gör mig andfådd.« | Anna Liv Lidström, Dagensbok.com

»Doktoranden Linn Ståhl på KTH är en trovärdigare Lisbeth Salander, idogt hackande när hon inte åker skateboard.« | Lotta Olsson, Dagens Nyheter

En modern svensk deckarklassiker och den andra, efterlängtade, boken i Hatet-trilogin.

En eftermiddag i november utsätts SEB i Kungsträdgården för ett våldsamt angrepp. Krypskyttar beskjuter bankentrén och dödar flera av de anställda. Kriminalpoliserna Rickard Stenlander och Erik Svensson tillkallas. De misstänker att Sverige drabbats av ännu en terroristattack, bara månader efter dådet på Drottninggatan. Men trots en massiv insats slinker förövarna igenom polisens nät och verkar ha lämnat landet.

Under utredningen framkommer det att samtliga offer arbetade på samma avdelning på banken. Men varför blev de dödade och av vem? Polisen anlitar den unga KTH-doktoranden, krypteringsexperten och tidigare AFA-medlemmen Linn Ståhl för att analysera offrens datorer. Det visar sig att det är många som haft något att dölja. Linn inser att de högerextremister som tidigare angripit henne kan vara inblandade igen, och genomför en egen parallellutredning för att få svar på sina misstankar.

Ju mer hon gräver, desto tydligare blir det att hennes gamla fiender är tillbaka. Och att de är ute efter henne...

MAGNUS JONSSON är uppvuxen och bosatt på Södermalm i Stockholm. Han arbetar som gymnasielärare och åker gärna skateboard på fritiden. 2016 kom hans debut, Mannen som lekte med dockor. Asätarna i Kungsträd­gården är den andra boken i Hatet-trilogin.

Sagt om Mannen som lekte med dockor – första boken i Hatet-trilogin:

 

»Doktoranden Linn Ståhl på KTH är en trovärdigare Lisbeth Salander, idogt hackande när hon inte åker skateboard, och polisen Rickard Stenlander är stillsamt vardaglig. Miljön, framför allt runt Hornstull på Stockholms Södermalm, är vaket och nära skildrad.« | Lotta Olsson, Dagens Nyheter

»En rafflande, filmisk historia som vartefter den fortgår gör mig andfådd.« | Anna Liv Lidström, Dagensbok.com

»En infallsvinkel som känns up to date. (...) Klart läsvärd.« | Per Åhlin, Nerikes allehanda