Kvinnan som jagade ensam

MAGNUS JONSSON är uppvuxen och bosatt på Södermalm i Stockholm.Han arbetar som gymnasielärare och åker gärna skateboard på fritiden. 2016 kom hans succédebut, Mannen som lekte med dockor, första boken i Hatet-trilogin, som året efter följdes av Asätarna i KungsträdgårdenKvinnan som jagade ensam är den tredje och avslutande delen i trilogin, som hittills sålt i över 80.000 exemplar! 

Läs ett smakprov...
Titel: 
Kvinnan som jagade ensam
Originaltitel: 
Kvinnan som jagade ensam
Författarporträtt: 
Jasmin Storch
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2019-04-19
Antal sidor: 
409
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7781-502-0 (inb)
978-91-7781-503-7 (e-bok)

Magnus Jonsson • Kvinnan som jagade ensam

Tredje boken i Hatet-trilogin! 

Linn Ståhl har bestämt sig för att aldrig mer samarbeta med Stockholmspolisen. Men när en av hennes tidigare vänner från Antifascistisk aktion söker upp henne i ett känsligt ärende och kort därefter återfinns död, kan hon inte undvika att bli involverad.

Linn går motvilligt med på att ännu en gång bistå kriminalpoliserna Rickard Stenlander och Erik Svensson i en svår och mångbottnad utredning. Samtidigt slits hon mellan dubbla lojaliteter: hon inser att AFA behöver hjälp utifrån, men är inte beredd att avslöja organisationens olagliga aktiviteter för polisen.

För att inte behöva förråda någon startar Linn en parallell utredning och påbörjar på egen hand jakten på den misstänkta infiltratör som verkar avrätta AFA -medlemmar en efter en. Spåren leder henne till Danmark, till människor som redan tidigare velat se henne död.

»Doktoranden Linn Ståhl på KTH är en trovärdigare Lisbeth Salander, idogt hackande när hon inte åker skateboard, och polisen Rickard Stenlander är stillsamt vardaglig. Miljön, framför allt runt Hornstull på Stockholms Södermalm, är vaket och nära skildrad.« LOTTA OLSSON, DAGENS NYHETER