Belinda Bauer Betraktaren
Prisbelönt!

BELINDA BAUER växte upp i England och Sydafrika och bor i dag i Wales. Hennes debutroman, Mörk jord, belönades med deckarvärldens mest prestigefyllda pris, The CWA Gold Dagger, som delas ut av brittiska Crime Writers’ Association. Hon har även belönats med The Dagger in the Library för sitt samlade författarskap. I Sverige har Belinda Bauer nominerats fyra gånger till priset för Årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Hennes böcker har översatts till över tjugo språk.

Belinda Bauers sajt
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Betraktaren
Översättning: 
Ulla Danielsson
Originaltitel: 
Rubbernecker
Författarporträtt: 
Johnny Ring
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Daniel Tero
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2013-09-10
Antal sidor: 
336
Format: 
148 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7499-285-4 [inb]
978-91-7499-623-4 [poc]
978-91-7499-377-6 [e-bok]

Belinda Bauer • Betraktaren

»De döda kan inte tala till oss«, hade professor Madoc sagt. Men det var inte sant. Nummer 19, det lik som den artonårige Patrick Fort undersöker på anatomilektionen, försöker berätta allt möjligt för honom. 

Patrick har Aspergers syndrom och han har redan till­räckligt med bekymmer i sitt liv. Han har svårt att förstå sig på människorna omkring honom och han är besatt av tanken på döden – den märkliga dörr som bara öppnas åt ett håll och som hans far försvann igenom en dag för tio år sedan. 

Det är denna besatthet som fått honom att välja kursen i anatomi, men nu har hans sökande efter svar lett honom i riktning mot ett mer påtagligt mysterium, kanske rentav ett mord. Vem är den man som talar till honom från dissektionsbordet? Och hur hamnade han egentligen här?

Samtidigt som en död man bit för bit avslöjar sina dolda sanningar för honom, upptäcker Patrick hemligheter i sin egen familjs förflutna. Till slut är bara en sak säker:

Ingenting är vad det ser ut att vara.

I svensk översättning av Ulla Danielsson.

Vinnare av Theakstons Old Peculier Crime Novel of the Year!

Nominerad till CWA Gold Dagger för Årets bästa kriminalroman!

»Betraktaren ligger skyhögt över mycket annat i genren. Intrigen är lysande.« | Ulrika Stahre, Aftonbladet

»Betraktaren är en mycket speciell och fängslande roman. Bland det bästa jag har läst i år.« | Anders Wennberg, Gefle Dagblad

»Betraktaren kan mycket väl vara årets bästa deckare. Läs!« | Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet