När repet brister

BELINDA BAUER växte upp i England och Sydafrika och bor i dag i Wales. Hennes debutroman, Mörk jord, belönades med deckarvärldens mest prestigefyllda pris, The CWA Gold Dagger, som delas ut av brittiska Crime Writers’ Association. Hon har även belönats med The Dagger in the Library för sitt samlade författarskap. I Sverige har Belinda Bauer nominerats fyra gånger till priset för Årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Hennes böcker har översatts till över tjugo språk.

Belinda Bauers sajt
Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
När repet brister
Översättning: 
Nils Larsson
Originaltitel: 
Snap
Omslagsbild: 
© De Elena 11/Shutterstock.com, 2018
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Översatt skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2020-03-20
Antal sidor: 
352
ISBN: 
978-91-7893-249-8 [poc]
978-91-7781-712-3 [e-bok]

Belinda Bauer • När repet brister

»Nu är det Jack som bestämmer«, sa deras mamma innan hon gick för att hämta hjälp. »Jag är strax tillbaka.« Elvaårige Jack och hans två systrar sitter kvar i den kvalmiga bilen, där de småbråkar och gnäller och leker Ett skepp kommer lastat medan de väntar på sin mamma. Men deras mamma kommer inte tillbaka. Aldrig någonsin. Och Jacks och hans systrars liv förändras för all framtid. 

Tre år senare vaknar den gravida Catherine While med en otäck känsla av att någon befinner sig i huset. Kort därefter hör hon ett ljud som bekräftar hennes misstankar. Catherine lyckas skrämma bort inkräktaren, men när hon återvänder till sovrummet väntar en obehaglig överraskning vid hennes säng. En kniv och ett kort meddelande: »Jag kunde ha dödat dig.« 

Mot bättre vetande väljer Catherine att inte polisanmäla inbrottet och hon berättar inte heller om det för sin man. Catherine blir inte kvitt oroskänslan, men har ingen aning om att hon nu dragits in i en historia som tog sin början en varm augustidag för tre år sedan, då en pojke och hans två systrar såg sin mamma för sista gången. 

I svensk översättning av Nils Larsson.

♦ Vinnare av National Book Awards för BÄSTA KRIMINALROMAN ♦

♦ Nominerad till Man Booker Prize ♦

»En nervpirrande gåta.« | Lotta Olsson, Dagens Nyheter

»En stilsäker thriller. Belinda Bauers kriminalromaner är något utöver det vanliga.« | Johannas Deckarhörna 

»Den bästa kriminalroman jag läst på väldigt länge.« | Val McDermid