Blödande hjärtan

ELLY GRIFFITHS [f. 1963] är en brittisk kriminalförfattare som belönats med bland annat Mary Higgins Clark Award och CWA Dagger in the Library Award. Hennes serie om rättsarkeologen Ruth Galloway har nu sålt i över 3 miljoner exemplar. Blödande hjärtan är den tredje fristående delen i serien om polisinspektör Harbinder Kaur, efter Främlingen och Mordkonsulten.

Titel: 
Blödande hjärtan [Harbinder Kaur #3]
Översättning: 
Ylva Spångberg
Originaltitel: 
Bleeding Heart Yard
Författarporträtt: 
Sara Reeve
Omslagsdesign: 
Paolo Sangregorio
Omslagsbild: 
© Shutterstock.com
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2024-03-20
Antal sidor: 
304
ISBN: 
978-91-8094-336-9 [inb]
978-91-8094-337-6 [e-bok]

Elly Griffiths • Blödande hjärtan

Kriminalaren Cassie Fitzgerald har en fruktansvärd hemlighet som hon gjort allt för att förtränga: en hemlighet som involverar en klasskamrats död under skoltiden.

Trettio år senare är Cassie lyckligt gift och älskar sitt jobb på polisen. Men så övertalas hon av sin man att gå på en skolträff där hon återser sina gamla klasskamrater från väl ansedda Manor Park – och innan festen är slut hittas en av deltagarna, Garfield Rice, högprofilerad riksdagsman för Torypartiet, död på toaletten.

Man misstänker en drogöverdos, och utredningen som leds av Cassies chef Harbinder Kaur följs av alla tidningar. Men Cassie kan inte komma ifrån känslan att någon av hennes gamla klasskamrater kan vara skyldiga.

I översättning av Ylva Spångberg.

»Elly Griffiths deckarserie om rättsarkeologen Ruth Galloway är en av mina favoritserier.« Lotta Olsson, DN

»Serien om Harbinder Kaur blir bara bättre och bättre – för vem älskar inte välskrivna deckare som innehåller ond bråd död, kärlek, otrohet, familjeliv och skickligt utfört polisarbete av en sällsynt sympatisk polis.« Bibbloagneta

»Elly Griffiths levererar som alltid.« Bok_stavligt

»En riktigt bra engelsk deckare.« Betyg: 4 av 5 – Mias bok

»Deckargenren blir inte bättre än så här!« Wall Street Journal

»Elly Griffiths är en av mina absoluta favoriter bland samtida deckarförfattare.« A. J. Finn