Mordkonsulten

ELLY GRIFFITHS [f. 1963] är en brittisk kriminalförfattare som belönats med bland annat Mary Higgins Clark Award och CWA Dagger in the Library Award. Hon debuterade med den hyllade romanen Flickan under jorden, som blev startskottet på serien om rättsarkeologen Ruth Galloway som nu sålt i över 3 miljoner exemplar. Mordkonsulten är den andra, fristående boken om polisinspektör Harbinder Kaur, efter bästsäljaren Främlingen.

 

Läs ett smakprov...
Titel: 
Mordkonsulten (En Harbinder Kaur-deckare #2)
Översättning: 
Ylva Spångberg
Originaltitel: 
The Postscript Murders
Författarporträtt: 
Sara Reeve
Omslagsdesign: 
Paolo Sangregorio
Omslagsbild: 
© Xpixel /shutterstock.com, 2020
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2020-11-16
Antal sidor: 
336
ISBN: 
978-91-7893-497-3 [inb]
978-91-7893-498-0 [e-bok]

Elly Griffiths • Mordkonsulten

»P. S. Tack för morden.« 

När den nittioåriga Peggy Smith hittas död i sitt hem ser polisinspektör Harbinder Kaur till en början inga skäl till misstankar. Peggys hemhjälp, Natalka, redogör för vad som tycks ha varit en naturlig död.

Men det ska snart förändras. Det visar sig att Peggy ljugit om sina hjärtproblem och att hon varit övertygad om att någon förföljde henne. Att hon sedan länge, i hemlighet, agerat »mordkonsult« åt ett antal kända kriminalförfattare, och därför visste mer om mord än vad som är sunt.

När Natalka städar ur Peggys lägenhet blir hon hotad till livet av en maskerad, beväpnad inkräktare. Och Harbinder Kaur börjar tänka att det kanske inte existerar något sådant som ett dödsfall fritt från misstankar, trots allt...

I svensk översättning av Ylva Spångberg.

 

»Mitt hjärta bultar fortfarande. Gåshudsframkallande, smart och uppslukande… Jag älskar den!«  | Louise Penny om Främlingen 

»En charmig, sprudlande hyllning till kriminallitteraturen och dess färgstarka karaktärer.« | The Times 

 

»Bedårande brittisk... Oemotståndligt bra.« | Lotta Olsson, DN, om Elly Griffths Främlingen

»Ett uppslukande kärleksbrev till mordgåtornas värld.  | Sunday Mirror