Blodrött hav

LILJA SIGURÐARDÓTTIR är en av Islands internationellt mest hyllade och bästsäljande deckarförfattare. Snövit jord är den tredje boken i hennes beroendeframkallande Áróra-serie efter Iskall sol och Blodrött hav, som bland annat nominerats till det prestigefyllda Bloddroppen-priset.


Titel: 
Blodrött hav (Áróra-serien #2)
Översättning: 
Sara Lindberg
Originaltitel: 
Blóðrauður sjór
Författarporträtt: 
Gunnloð Jona
Omslagsdesign: 
Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
© Max Saeling / Unsplash.com & Shutterstock.com
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2024-07-08
Antal sidor: 
264
ISBN: 
978-91-8094-518-9 [poc]
978-91-8063-684-1 [e-bok]

Lilja Sigurdardottir • Blodrött hav

När den framgångsrike entreprenören Flosi kommer hem en kväll är köket upp- och nedvänt och hans fru Guðrún försvunnen. Ett brev har lämnats kvar på köksbordet. I det står det att hon blivit kidnappad och att om Flosi inte betalar en gigantisk lösensumma kommer Guðrún att dö.

Brevet innehåller tydliga instruktioner om att inte kontakta polisen, och Flosi vänder sig till Áróra, som är finansiell utredare med inriktning på att spåra upp undangömda pengar. Tillsammans med sin avlägsne släkting, kriminalkommissarien Daníel, tar hon sig an fallet.

Samtidigt fortsätter Áróra sökandet efter sin försvunna syster, Ísafold. Hon är djupt besviken på den isländska polisen, som mer eller mindre tycks ha lagt ner utredningen. Själv tänker Áróra aldrig ge upp, även om hon inser att det bästa hon kan hoppas på är att slutligen hitta en kropp att begrava.

I översättning av Sara Lindberg.

»Sigur∂ardóttir har ett förhållandevis rakt språk som sällan tar några omvägar, men som också snabbt och skickligt fångar miljöer och personer som passerar.« Maria Näslund rekommenderar Blodrött hav i GP

»Blodrött hav är tät och suggestiv, med flera oväntade vändningar och en genomtänkt berättelse.« I min bokhylla

»En spännande historia med trovärdigt tecknade karaktärer.« Mias bok

»En av förra årets bästa, Iskall sol, har fått en riktigt bra uppföljare och visar därmed att det här definitivt är en serie som hör hemma på ›måste läsa-listan‹.« Bok_stavligt

»En välskriven och spännande roman.« Och dagarna går

»Välskrivet och spännande i en fantastisk miljö!« Gittans Bibliotek